6 e Editie Eventing Hulsberg

Op 2e Pinksterdag organiseert Rijvereniging Pegasus Hulsberg in samenwerking met Equine Park Hulsberg en tal van vrijwilligers voor de zesde maal Eventing Hulsberg op de terreinen van Equine Park te bereiken via de Kersboomkensweg.

Een geweldig spektakel, waarbij verschillende facetten van de paardensport worden samengebracht in één wedstrijd, zoals dressuur, springen en cross. Het meest spectaculaire onderdeel is de cross. Deze wordt afgelegd in een natuurlijke omgeving. Door het unieke heuvelachtige terrein is het mogelijk om bijna de gehele cross vanaf één punt te overzien. De cross is opgebouwd uit mooi vormgegeven, natuurlijke hindernissen, die ook van dichtbij de moeite waard zijn om te bekijken. En dat mag ook. U kunt de gehele route die de ruiters rijden, meelopen.

Daarnaast is er de hele dag een gevarieerd showprogramma in de showring op het hoofdterrein met voor ieder wat wils. Voor de jeugdige bezoekers wordt een ponyring aangelegd in de vorm van een mini-cross. In de tent, maar ook bij diverse kraampjes met lekkernijen kunnen onze gasten genieten van de Limburgse gastvrijheid. Dus ook voor ‘niet-paardenmensen’ is ons evenement een heel gezellig dagje uit!

Eventing Hulsberg is zes jaar geleden gestart met de organisatie van een eventingwedstrijd en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig evenement. Er verschijnen dan ook 225 combinaties aan de start in de klassen B, L en M. Deze zijn afgevaardigd uit Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn er 2 Chinese deelnemers, deel uitmakend van het Aziatische team, die getraind worden door Tim Lips (Olympisch eventing ruiter). Voor info: www.pegasushulsberg.nl

De entree is gratis. Wij vragen alleen een kleine vergoeding voor het parkeren (€ 3,-).

You May Also Like

Like ons op Facebook
X