Internationaal Bergdorpjes voetbaltoernooi

Het Nederlandse bergdorpje Vijlen (260 m. boven NAP) organiseert 8, 9 en 10 juni 2018 de eerste Bergdorf EM Benelux. Het gaat hierbij om de Benelux versie van het Europees kampioenschap voetbal voor Bergdorpjes, beter bekend als de Bergdorf EM. Dit internationale toernooi wordt een keer in de vier jaar gespeeld, altijd vlak voor het Europees Kampioenschap voetbal voor Landenteams.

Ook in juni vertegenwoordigt de plaatselijke voetbalclub RKVV Vijlen Nederland. Het Alpen Oranje, met Eddy Achterberg als bondscoach, neemt het dan op tegen Zwitserland (FC Gspon, 2000 m. + NAP), Oostenrijk (FC Kleinarl, 1014 m. +NAP) en België (USFC Elsenborn, 635 m. +NAP). In 2020 wordt de volgende Bergdorf EM gehouden in het Zwitserse Gspon, waar tevens het hoogstgelegen voetbalveld van Europa is aangelegd.

De Bergdorf EM Benelux wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de bedenkers van de Bergdorf EM. De landen die meedoen aan het Europese toernooi hebben zich verenigd in een Stichting. Het gaat hier om een toeristisch samenwerkingsverband van de deelnemende bergregio’s, waaronder het Nederlandse bergdorp Vijlen en Vaals. Vijlen is een kern binnen de gemeente Vaals en toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen in het Zuid-Limburgse dorp.

De voetbalwedstrijden worden volgens de regels van de Bergdorf EM gespeeld. Het speelveld is bijna de helft kleiner dan de reguliere voetbalvelden. In de Alpen zijn de velden kleiner, omdat er maar weinig ruimte is op de berghellingen en het feit dat ook daar sprake is van bevolkingskrimp. Zo spelen zij met kleinere teams, omdat het aantal leden afneemt.

De teams van Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en België spelen zaterdag 9 juni tegen elkaar. Oud-eredivisie scheidsrechter Roelof Luinge leidt de wedstrijden van de Bergdorf EM Benelux.

Meer informatie over het toernooi kunt u opvragen bij Ingo Bulles, voorzitter van het organisatiecomité van de Bergdorf EM Benelux, m. 0031 (0) 651 20 52 83 of e. info@bergdorpje.nl.

www.bergdorpjesvoetbal.nl www.bergdorpje.nl www.vaals.nl

You May Also Like

Like ons op Facebook
X