Kansen voor alle kinderen en de Week van het Geld

Met de aanpak ‘kansen voor alle kinderen’ zet de gemeente Sittard-Geleen op allerlei manieren in op gelijke kansen op een gezonde toekomst voor alle kinderen. Aansluitend bij het landelijke initiatief ‘De Week van het Geld’ worden er van 12 tot en met 16 maart allerlei activiteiten georganiseerd voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs om al op jonge leeftijd te leren omgaan met geld.

Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De gemeente Sittard-Geleen organiseert op 12 maart samen met Kredietbank Limburg, Partners in Welzijn, Ecsplore en Cios het ‘Young Cash Festival’ in het Fortuna Stadion. Alle leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen in Sittard-Geleen zijn hiervoor uitgenodigd. Het programma bestaat onder andere uit rap- en dance-acts en een quiz, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Aansluitend krijgen de kinderen de kans om gratis de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard – De Graafschap bij te wonen. Dit festival markeert de start van de Week van het Geld in de gemeente Sittard-Geleen.

De rest van de week (van 13 tot en met 16 maart) doorlopen leerlingen van de scholen die zich hebben aangemeld, diverse activiteiten in het Fortuna-stadion, waarbij het thema “Geld en Gezondheid” centraal staat.

Wethouder Verblakt: ’De samenwerking met jeugd, kinderen en vele partnerorganisaties heeft effect. Het onderwerp staat op de agenda. Kinderen leren omgaan met geld en wat het betekent om weinig geld te hebben. Het thema ‘armoede’ komt steeds meer uit de taboesfeer. Er wordt meer over gesproken en kinderen vragen ook vaker om informatie. De ondersteuning komt daar terecht, waar het ook echt nodig is. We hebben dus met elkaar de goede lijn ingezet. Het is nu van belang dat we doorgaan en de kansen voor alle kinderen realiseren. Dit betreft kansen om nu mee te doen met hun leeftijdgenoten. Maar ook kansen op een financieel gezonde toekomst. Mooi is dat we steeds meer in individuele situaties het verschil maken.’

De aanpak  ‘Kansen voor alle kinderen’ biedt een brede benadering op het gebied van preventie, coaching en ondersteuning. Inwoners en zeker ook de jongeren blijven actief bij deze aanpak betrokken. Er wordt ook aangesloten bij de aanpak in andere domeinen waaronder  jeugdzorg, sport, cultuur, onderwijs en gezondheidszorg.

Meer info over het programma van de Week van het Geld in Sittard-Geleen vindt u op www.sittard-geleen.nl en op www.kredietbanklimburg.nl.

You May Also Like

Like ons op Facebook
X