Religieuze politiek

Een tijd heb ik mij in mijn blog ver weg gehouden van deze onderwerpen. Ik vond er natuurlijk wel wat van, maar merkte ook dat het een bepaalde “trend” begon te worden.Maar nu moet ik van mijzelf. En….ik moet niet zo vaak wat.

Religieuze politiek, wat een rare titel.
In beiden “moet” je blijven geloven, maar word je heel vaak op de proef gesteld. Is er enig democratisch vooruitzicht, waaraan deze twee voldoen? Moeten we er blij mee blijven?Blij was ik met Paus Franciscus, echt blij. Eindelijk een menselijk benaderende geloofspaus. Dat heb ik lang kunnen volhouden, maar helaas…Hij is door de bekende mand gedonderd. Doofpotten behoren ook tot zijn kamerinrichting. En de kamer staat er vol van. En maar meehuilen met de wolven, dat het allemaal zo erg is, en schandelijk en maar huilen, tranen vol! Er moet geen traan meer over zijn.


De zo broodnodige maatregelen, die beginnen met erkennen, blijven uit. En de potten zijn al heel lang proppie vol!
De politiek was al langer een bron van verbazing, onbegrip en achterklap. Klaver, voor velen de hoop, die eens een flinke nieuwe wind zou laten waaien. Maar hij had niet gerekend op deze zomer.

Er was en is geen vleugje wind. Gekletst in de ruimte was er genoeg over de aanpak van salarissen van onze nationale sponsor van de voetbalsport. En Klaver, je zult wel gezien hebben hoeveel er wit gewassen is bij die bank, en niet met OMO. En stil is onze hoop, verrekte stil. Klaver jij zou de salarissen aanpakken, ik heb niets meer vernomen, jullie? Klaver zit bij de TV-uitzendingen te pruilen dat het wel lastig is met die kinderen.

 

Kinderen uitzetten vindt de hele tweede kamer, en ja wij hebben ze gekozen, eigenlijk niet de juiste manier. Ook hier huilen de wolven al maanden mee. Maar regels veranderen die ze zelf in de procedurebak hebben opgesteld, komt niet bij ze op. Is erg ingewikkeld….. nee jaren kinderen in onzekerheid laten integreren, want tja wat moeten ze anders en dan….. uitzetten.
En wanneer wel de regels aanpakken en hoe dat moet, wordt door bijna allemaal aangemerkt als ingewikkeld en van lange adem.
Het bord van de voorganger en de rechter is nog groot genoeg om je achter te verschuilen.
 
En dan het Blok aan het been van de VVD. Hij had het niet zo bedoeld en hij meende het niet. Als een kind dit beweert op school, gaat ze minstens een uur de gang op. Maar onze minister blijft! Want….er is geen afspraak afgezegd, dus hij kan verder.
Met meer humor en ongeloof kan ik deze blog niet afsluiten!

You May Also Like

Like ons op Facebook
X